Keress bátran, ha érdekel a .

Érdekel

2536 Nyergesújfalu, Kossuth Lajos út 178.
Foglalj időpontot Messengeren
Nyitvatartás (foglalással!) H-P: 09:00-19:00

Hangtál terápia \ Egyéni


Hang, rezgés, frekvencia:

Elsődleges érzékelés maga a hangélmény. A hallható hangok azonban csak parányi részét teszik ki a hangok nagyon széles spektrumának. Másodlagos érzékelés az, amit a testünk rezgések formájában felvesz, és továbbít a belső szervekhez, sejtekhez. Testünkben azért vezetődnek jól a rezgések, mert az emberi szervezet közel hetven százalékban vizet tartalmaz. A vizes közeg pedig jól vezeti az akusztikus energiát. Szerveinknek különféle jellemzőik vannak, például sűrűség, víztartalom, méret, alak. De nemcsak a szerveinknek, hanem a rezgéseknek is különféle összetevői vannak, mint például frekvencia, intenzitás, hullámhossz, lecsengés… Érthető tehát, ha az emberi szervezet reagál a hanghatások által előidézett mechanikai rezgésekre. A hanghullámok különböző anyagokban terjedve eltérő mértékben veszítenek az energiájukból. Eltérő mértékben nyelődnek el a különböző anyagokban. Ezért tesszük a hangtálakat közvetlenül a testre, mert így a hatás sokkal erőteljesebb. Az élő sejtek reagálnak a hangokra, rezgéshullámokra. A hangrezgések változásokat, átalakulásokat idéznek elő bennük. Mivel az emberi test háromnegyed része folyadék, így a hangtálak energiáját a sejtek, szövetek, szervek átadják egymásnak. 

A hangtálak használatakor egyidejűleg különböző frekvenciájú hangokat hallunk. Az ókori görögök úgy tartották, hogy egy hang akkor szól a legszebben, ha egy másik hanggal szól együtt, melynek rezgésszáma arányos az alaphanggal.

 

A hagyományok szerint hét különböző fém ötvözetéből állítják elő a tálakat (mindegyik fém az analógia törvényei szerint megfelel egy bolygónak):

Arany (Nap): a bolygóknak a Nap körüli keringése kifejezi a születés, élet, halál, újjászületés ciklusát. A Nap ereje megjeleníti az isteni erőt, a szellemi fényt, a lélek világosságát, az intuitív tudást,  a vitalitást, az életenergiát, a sugárzó egészséget.

Ezüst (Hold): mivel nincs saját fénye, a Nap ragyogását tükrözi vissza. Jelképezi az intuitív és lelki energiákat. Kifejezi a termékenységet, a ritmust, az energiák apályát és dagályát, valamint a megújulást.

Higany (Merkúr):  Egyformán csatlakozik a földhöz és a mennyhez, az élethez és a halálhoz. Hidat képez az isteni és emberi között, összekapcsolja a szellemet a testtel. Megjeleníti az intellektust, a gondolkodást, a tudást, a kommunikációt.

Réz (Vénusz): A Vénusz nyilvánul meg a teremtés mindegyik fokán. Megjeleníti a művészetet, kreativitást, szépséget, szerelmet, szexualitást, harmóniát.

Vas (Mars): Megjeleníti a nemzőerőt, a háborút. Kifejezi a harc megkezdéséhez szükséges elhatározást, a hódításhoz szükséges nyers energiát.

Ón (Jupiter): a Jupiter a naprendszerünk legnagyobb méretű és tömegű bolygója. Ereje megtestesíti a szellem erejét Megjeleníti az univerzális tudást, a misztikus tapasztalatot, a kozmikus látást

Ólom (Szaturnusz): a materializmust, a befelé ható erőket, az összehúzódás energiáját jeleníti meg. Megnyilvánul fizikai szinten és lelki szinteken is.

Ezek a fémek garantálják a hangtál egyedülálló hangját és harmóniáját, gazdag hangzását. Így a hangtálak manapság a hangmasszázs, hangterápia, hangfürdő, sejtmasszázs módszerének alapvető eszközeit képezik.
 

A látható és a láthatatlan világban minden rezeg. Az érzelmi megnyilvánulások is rezgés alapúak. Tartós, jó közérzetet okoz, ha jó környezetben vagyok, dolgozom, tartózkodom. A sajátunkkal ellentétes rezgések miatt, (rossz környezet, rossz munkahelyi légkör…) a testünkben és a lelkünkben is feszültséget fogunk érezni. Ezen feszültségeket is segít kiegyenlíteni a hangtál terápia.


A hangtálak - a gong és számos más hangszer mellett - fontos eszközei és kiegészítői az egészség megőrzését szolgáló alternatív eljárásoknak, a gyógyulási folyamatok serkentésének. Emlékeztetnek bennünket belső egységünkre és teljességünkre, a test, szellem és lélek egészséges összhangjára. A hangtálak hangja oldja a stresszt, megnyugtatja az idegeket csillapítja a fájdalmakat. Hatással van a szervezet keringési és anyagcsere folyamataira azáltal, hogy ellazítja a fáradt, terhelt, feszült izmokat. Jó tapasztalatok vannak a félelmek és szorongások sikeres oldására is. Minden erőfeszítés nélkül gyorsan relaxált állapotba kerülhetünk a hangjuk által. A tökéletes ellazulás gyakran olyan gyógyhatással jár, hogy a további gyógykezelést is kiválthatja.

Blokkot old fizikai szinten, valamint lelki szinten is. A vérben az összetapadt vörösvértesteket szétrezegteti, ezért azok több oxigént és tápanyagot tudnak szállítani. Jó szolgálatot tesz meditációhoz való előkészülethez, sőt a meditáció kísérő hangjaként is alkalmazhatjuk a hangtálak hangjait, rezgéseit. A hangtálterápia, összes módszere a jó egészséget, közérzetet szolgálja.
 

Kettesben szeretnél lenni a pároddal?

Erre is lehetőség van. Csak kettőtöknek, egy közös összehangoló élmény! 
Előfordul, hogy az egyik félnek szüksége van egy kis bátorításra még a társa személyében, hogy a közös tapasztalás majd tovább segítse az egyéni hangtálas kezelések felé. 


A következő betegségek kezeléséhez lehet kiegészítő terápia:

- stressz hatására kialakult betegségek
- pszichoszomatikus megbetegedések
- szellemi fogyatékosság
- autizmus
- depresszió
- pánikbetegség
- szenvedélybetegségek (drog és alkoholfüggőség)
- gyermeki hiperaktív magatartás
- iskolai tanulási, koncentrációs problémák
- fizikai kimerültség
- műtét utáni lábadozás

 

KÉRÉS:
Ha van fehér ruhád, akkor kérlek abban gyere. (fehér nadrág, fehér póló - itt is át tudsz öltözni)
Ha nincs, fehér felső is szuper lesz első nekifutásra.
A fekete minden formáját kérlek kerüld a hangtálas kezelésen való részvétel alatt! 
Hálásan köszönöm, ha figyelsz a ruházkodásodra !
 
 
Az EGYÉNI hangterápiás kezelést kizárja:
 
- veleszületett szívbillentyű rendellenesség
- beültetett szerv
- endometriózis
- ha babát vár
- epekő, vesekő
- epilepszia

 
Árak
 
Tibeti hangtál-hangrezgés terápia 30 perc 60 perc
14 éves kortól   9.000
Csakrák energia kezelése, harmonizálása 5.000  

Hangtál kezelés

+ öngyógyító technika megtanulása betegségre (60 perc: 15.000  a  90 perc: 20.000)

  15.000
Páros összhangolás   12.000

 

Ajándékutalvány

Egyéni ajándék utalvány

Top