Keress bátran, ha érdekel a .

Érdekel

2536 Nyergesújfalu, Kossuth Lajos út 178.
Foglalj időpontot Messengeren
Nyitvatartás (foglalással!) H-P: 09:00-19:00

Hangtál terápia


A hangtál elnevezés elsősorban a funkcióra és a formára utal. A tibeti hangtálak bronzból készülnek. A különböző típusok közös jellemzője, hogy megszólaltatva erős, felharmonikusokban gazdag hangzásával a testre és a pszichére egyaránt hatással van.  Ezek a hatások harmonizálnak, energetizálnak, relaxálnak. Ahhoz, hogy megérthessük a tálak energetizáló, harmonizáló hatását, érdemes megnézni, hogy milyen gondolkodási folyamat áll a tibeti orvoslás mögött, mi az alapja ennek a gyógyítási módszernek. A tibeti kultúra tanításait nem biztos, hogy megértjük racionális elmével. Tanításainak lényege, hogy minden ember végtelen erővel rendelkezik, ám az emberek energiaszintje és ezzel összefüggésben az egészsége állandóan változik. Nézeteik szerint az emberekben akkor jelennek meg a betegség első jelei, ha energiájuk tartósan egy bizonyos szint alá süllyed. Ez a felfogás az emberek tudatát, testét, lelkét igyekszik egyesíteni azért, hogy helyreálljon az egyensúlyi állapot. A hangokat a gyógyítás szolgálatába állították. Tapasztalatuk szerint, ha az emberek nyugalomra lelnek a lelkükben, úgy harmóniát sugároznak és vonzanak magukhoz.

A hagyományok szerint hét különböző fém ötvözetéből állítják elő a tálakat (mindegyik fém az analógia törvényei szerint megfelel egy bolygónak):

Arany (Nap): a bolygóknak a Nap körüli keringése kifejezi a születés, élet, halál, újjászületés ciklusát. A Nap ereje megjeleníti az isteni erőt, a szellemi fényt, a lélek világosságát, az intuitív tudást,  a vitalitást, az életenergiát, a sugárzó egészséget.

Ezüst (Hold): mivel nincs saját fénye, a Nap ragyogását tükrözi vissza. Jelképezi az intuitív és lelki energiákat. Kifejezi a termékenységet, a ritmust, az energiák apályát és dagályát, valamint a megújulást.

Higany (Merkúr):  Egyformán csatlakozik a földhöz és a mennyhez, az élethez és a halálhoz. Hidat képez az isteni és emberi között, összekapcsolja a szellemet a testtel. Megjeleníti az intellektust, a gondolkodást, a tudást, a kommunikációt.

Réz (Vénusz): A Vénusz nyilvánul meg a teremtés mindegyik fokán. Megjeleníti a művészetet, kreativitást, szépséget, szerelmet, szexualitást, harmóniát.

Vas (Mars): Megjeleníti a nemzőerőt, a háborút. Kifejezi a harc megkezdéséhez szükséges elhatározást, a hódításhoz szükséges nyers energiát.

Ón (Jupiter): a Jupiter a naprendszerünk legnagyobb méretű és tömegű bolygója. Ereje megtestesíti a szellem erejét Megjeleníti az univerzális tudást, a misztikus tapasztalatot, a kozmikus látást

Ólom (Szaturnusz): a materializmust, a befelé ható erőket, az összehúzódás energiáját jeleníti meg. Megnyilvánul fizikai szinten és lelki szinteken is.

Ezek a fémek garantálják a hangtál egyedülálló hangját és harmóniáját, gazdag hangzását. Így a hangtálak manapság a hangmasszázs, hangterápia, hangfürdő, sejtmasszázs módszerének alapvető eszközeit képezik.
 

A látható és a láthatatlan világban minden rezeg. Az érzelmi megnyilvánulások is rezgés alapúak. Tartós, jó közérzetet okoz, ha jó környezetben vagyok, dolgozom, tartózkodom. A sajátunkkal ellentétes rezgések miatt, (rossz környezet, rossz munkahelyi légkör…) a testünkben és a lelkünkben is feszültséget fogunk érezni. Ezen feszültségeket is segít kiegyenlíteni a hangtál terápia.


A hangtálak - a gong és számos más hangszer mellett - fontos eszközei és kiegészítői az egészség megőrzését szolgáló alternatív eljárásoknak, a gyógyulási folyamatok serkentésének. Emlékeztetnek bennünket belső egységünkre és teljességünkre, a test, szellem és lélek egészséges összhangjára. A hangtálak hangja oldja a stresszt, megnyugtatja az idegeket csillapítja a fájdalmakat. Hatással van a szervezet keringési és anyagcsere folyamataira azáltal, hogy ellazítja a fáradt, terhelt, feszült izmokat. Jó tapasztalatok vannak a félelmek és szorongások sikeres oldására is. Minden erőfeszítés nélkül gyorsan relaxált állapotba kerülhetünk a hangjuk által. A tökéletes ellazulás gyakran olyan gyógyhatással jár, hogy a további gyógykezelést is kiválthatja.

Blokkot old fizikai szinten, valamint lelki szinten is. A vérben az összetapadt vörösvértesteket szétrezegteti, ezért azok több oxigént és tápanyagot tudnak szállítani. Jó szolgálatot tesz meditációhoz való előkészülethez, sőt a meditáció kísérő hangjaként is alkalmazhatjuk a hangtálak hangjait, rezgéseit. A hangtálterápia, összes módszere a jó egészséget, közérzetet szolgálja.
 A következő betegségek kezeléséhez lehet kiegészítő terápia:

- stressz hatására kialakult betegségek
- pszichoszomatikus megbetegedések
- szellemi fogyatékosság
- autizmus
- depresszió
- pánikbetegség
- szenvedélybetegségek (drog és alkoholfüggőség)
- gyermeki hiperaktív magatartás
- iskolai tanulási, koncentrációs problémák
- fizikai kimerültség
- műtét utáni lábadozás

 

Az EGYÉNI hangterápiás kezelést kizárja:
 
- veleszületett szívbillentyű rendellenesség
- beültetett szerv
- endometriózis
- ha babát vár
- epekő, vesekő
- epilepszia
 
CSOPORTOS HANGFÜRDŐ ÉS MEDITÁCIÓ
 
Helyszín: 2536 Nyergesújfalu, Kossuth Lajos út 178.
Mindent biztosítok. (polifoam, párna, pléd)
Maximum 4 fő
 
 
 
Tibeti hangtál-hangrezgés terápia 30 perc 60 perc
14 éves kortól   9.000
Csakrák energia kezelése, harmonizálása 5.000  
Hangtál kezelés + imaginációs öngyógyító technika megtanulása betegségre   15.000
Csoportos hangfürdő és meditáció     3.000

 

 

Top