Relaxáció - meditáció

Elsősorban azoknak ajánlom, akik nem tudnak a hétköznapok hajtó ritmusából kiszakadni, kikapcsolódni.

Megnézem

Tibeti Hangtálas masszázs

A hangtálak - a gong és számos más hangszer mellett - fontos eszközei és kiegészítői az egészség megőrzését szolgáló alternatív eljárásoknak, a gyógyulási folyamatok serkentésének.

Megnézem

Ajuverdikus masszázs

A kezelésekhez használt olaj több mint 40 féle gyógynövényt tartalmaz. Az olajat Indiában készítik.

Megnézem

Aromaterápiás masszázs

Masszázs során az olaj felszívódik a bőrön keresztül, bekerül a vérkeringésbe, ami által kapcsolatba kerül a szervezettel.

Megnézem

Relaxációs masszázs

A reflaxáció egy speciális hanganyagra történő relaxáció.

Megnézem

Lávaköves masszázs

A bazalt lávaköveknek az áltagosnál magasabb a vastartalmuk, ezért erős magnetikus hatásuk miatt mélyen nyugtató, relaxáló hatást fejtenek ki.

Megnézem

Csokis masszázs

A csokoládé elsősorban a bőrünkre fejti ki a hatását, de pozitívan befolyásolja a lelki egyensúlyunkat is. Különösen hatásos száraz, zsírszegény bőr ápolására.

Megnézem

Hangtál terápia

Az ősi keleti kultúrákban már sok ezer évvel ezelőtt gyógyítottak hangokkal. Jóllehet a hangterápia hatásmechanizmusa nem írható le a nyugati orvostudomány egzakt módszereivel, de könnyen elképzelhető, hogy gyógyító eredmények nélkül, pusztán a tradíciókhoz való ragaszkodás miatt nem maradt volna fenn máig ez a gyógymód. A régi korok emberei tudták jól, hogy a gyógyulás nem mentes transzcendens hatásoktól. A keleti kultúrák a gyógyítás illetve gyógyulás középpontjába az embert állították, a maga kiismerhetetlen létezésében.

A hangtálakat többféle elnevezéssel illeti a magyar nyelv: éneklő edény, hangtál, tibeti hangtál, zengő tál. Mindegyik kifejezés használata helyes. Története legalább olyan messzire nyúlik, mint a gongé — több ezer éves eszköz tehát. Tibet, Nepál, India, Kína, Mongólia, Vietnám vallási szertartásainak elengedhetetlen kelléke volt, de a hétköznapokat is jól szolgálta: edényként használták a szerzetesek a Himalája égig érő hegyei között megbúvó kolostorokban.

A legtöbben Tibettel és a buddhizmussal kapcsolják össze a hangtálak megjelenését és használatát. De tudni kell azt is, hogy indiai és közép-ázsiai szerzetesek közreműködésével a buddhizmus Tibetbe csak az időszámításunk szerinti hatodik században jutott el, igazán ismertté pedig csak a hetedik században vált.  

A hagyományok szerint hét különböző fém ötvözetéből állítják elő a tálakat (mindegyik fém az analógia törvényei szerint megfelel egy bolygónak):

Arany (Nap): a bolygóknak a Nap körüli keringése kifejezi a születés, élet, halál, újjászületés ciklusát. A Nap ereje megjeleníti az isteni erőt, a szellemi fényt, a lélek világosságát, az intuitív tudást,  a vitalitást, az életenergiát, a sugárzó egészséget.

Ezüst (Hold): mivel nincs saját fénye, a Nap ragyogását tükrözi vissza. Jelképezi az intuitív és lelki energiákat. Kifejezi a termékenységet, a ritmust, az energiák apályát és dagályát, valamint a megújulást.

Higany (Merkúr):  Egyformán csatlakozik a földhöz és a mennyhez, az élethez és a halálhoz. Hidat képez az isteni és emberi között, összekapcsolja a szellemet a testtel. Megjeleníti az intellektust, a gondolkodást, a tudást, a kommunikációt.

Réz (Vénusz): A Vénusz nyilvánul meg a teremtés mindegyik fokán. Megjeleníti a művészetet, kreativitást, szépséget, szerelmet, szexualitást, harmóniát.

Vas (Mars): Megjeleníti a nemzőerőt, a háborút. Kifejezi a harc megkezdéséhez szükséges elhatározást, a hódításhoz szükséges nyers energiát.

Ón (Jupiter): a Jupiter a naprendszerünk legnagyobb méretű és tömegű bolygója. Ereje megtestesíti a szellem erejét Megjeleníti az univerzális tudást, a misztikus tapasztalatot, a kozmikus látást

Ólom (Szaturnusz): a materializmust, a befelé ható erőket, az összehúzódás energiáját jeleníti meg. Megnyilvánul fizikai szinten és lelki szinteken is.

Ezek a fémek garantálják a hangtál egyedülálló hangját és harmóniáját, gazdag hangzását. Így a hangtálak manapság a hangmasszázs, hangterápia, hangfürdő, sejtmasszázs módszerének alapvető eszközeit képezik.
 

A látható és a láthatatlan világban minden rezeg. Az érzelmi megnyilvánulások is rezgés alapúak. Tartós, jó közérzetet okoz, ha jó környezetben vagyok, dolgozom, tartózkodom. A sajátunkkal ellentétes rezgések miatt, (rossz környezet, rossz munkahelyi légkör…) a testünkben és a lelkünkben is feszültséget fogunk érezni. Ezen feszültségeket is segít kiegyenlíteni a hangtál terápia.


A hangtálak - a gong és számos más hangszer mellett - fontos eszközei és kiegészítői az egészség megőrzését szolgáló alternatív eljárásoknak, a gyógyulási folyamatok serkentésének. Emlékeztetnek bennünket belső egységünkre és teljességünkre, a test, szellem és lélek egészséges összhangjára. A hangtálak hangja oldja a stresszt, megnyugtatja az idegeket csillapítja a fájdalmakat. Hatással van a szervezet keringési és anyagcsere folyamataira azáltal, hogy ellazítja a fáradt, terhelt, feszült izmokat. Jó tapasztalatok vannak a félelmek és szorongások sikeres oldására is. Minden erőfeszítés nélkül gyorsan relaxált állapotba kerülhetünk a hangjuk által. A tökéletes ellazulás gyakran olyan gyógyhatással jár, hogy a további gyógykezelést is kiválthatja.

Blokkot old fizikai szinten, valamint lelki szinten is. A vérben az összetapadt vörösvértesteket szétrezegteti, ezért azok több oxigént és tápanyagot tudnak szállítani. Jó szolgálatot tesz meditációhoz való előkészülethez, sőt a meditáció kísérő hangjaként is alkalmazhatjuk a hangtálak hangjait, rezgéseit. A hangtálterápia, összes módszere a jó egészséget, közérzetet szolgálja.
 A következő betegségek kezeléséhez lehet kiegészítő terápia:

- stressz hatására kialakult betegségek
- pszichoszomatikus megbetegedések
- szellemi fogyatékosság
- autizmus
- depresszió
- pánikbetegség
- szenvedélybetegségek (drog és alkoholfüggőség)
- gyermeki hiperaktív magatartás
- iskolai tanulási, koncentrációs problémák
- fizikai kimerültség
- műtét utáni lábadozás

 

Az egyéni hangterápiás kezelést kizárja:
 
- veleszületett szívbillentyű rendellenesség
- beültetett szerv
- endometriózis
- ha babát vár
- epekő, vesekő
- epilepszia
 
Tibeti hangtál-hangrezgés terápia 30 perc 60 perc
14 éves kortól   7.000
Csakrák energia kezelése, harmonizálása 4.500  
5 + 1 alkalmas bérlet 22.500 35.000
Hangfürdő táborokba, elvonulásokra  (megbeszélés szerint)    

 

Hírek

Ajándék utalvány

Facebook