Relaxáció - meditáció

Elsősorban azoknak ajánlom, akik nem tudnak a hétköznapok hajtó ritmusából kiszakadni, kikapcsolódni.

Megnézem

Tibeti Hangtálas masszázs

A hangtálak - a gong és számos más hangszer mellett - fontos eszközei és kiegészítői az egészség megőrzését szolgáló alternatív eljárásoknak, a gyógyulási folyamatok serkentésének.

Megnézem

Ajuverdikus masszázs

A kezelésekhez használt olaj több mint 40 féle gyógynövényt tartalmaz. Az olajat Indiában készítik.

Megnézem

Aromaterápiás masszázs

Masszázs során az olaj felszívódik a bőrön keresztül, bekerül a vérkeringésbe, ami által kapcsolatba kerül a szervezettel.

Megnézem

Relaxációs masszázs

A reflaxáció egy speciális hanganyagra történő relaxáció.

Megnézem

Lávaköves masszázs

A bazalt lávaköveknek az áltagosnál magasabb a vastartalmuk, ezért erős magnetikus hatásuk miatt mélyen nyugtató, relaxáló hatást fejtenek ki.

Megnézem

Csokis masszázs

A csokoládé elsősorban a bőrünkre fejti ki a hatását, de pozitívan befolyásolja a lelki egyensúlyunkat is. Különösen hatásos száraz, zsírszegény bőr ápolására.

Megnézem

Kínai

A kínai masszázs története, az időszámítás előtt évszázadba nyúlik vissza. A kínai gyógyászat arra törekedett, hogy az egész szervezetet erősítse. Ezért diétát, masszázst, napfürdőt, vízgyógyászatot és gyógytornát alkalmaztak. A kínai orvoslás nagy súlyt helyezett a betegségek megelőzésére. A táplálkozásnak különleges figyelmet szenteltek, mert szerintük a „betegség a szájon át keresztül hatol be”.

A kínaiak képzeletében az emberi szervezet a világ kicsinyített másaként élt. Úgy képzelték, hogy az emberi szervezetben lejátszódó folyamatok a világot alkotó elemek változásaival kapcsolatosak. Az embert nem választották el a természettől. A szervezetben is ellentétes erők harca folyik, ezek ingadozása, kimenetele határozza meg az egészséget és betegséget. 

 


A távol-keleti masszázsok annyiban egyeznek meg, hogy felfoghatóak masszázsfogásokkal egybekötött energetikai kezelésnek. Az energetikai kezelés pedig az energiavezetékeken elhelyezkedő pontok stimulálásából áll. Akárcsak az akupunktúra/akupresszúra esetén, a kínai masszázsnál is a meridiánokban áramló energia befolyásolása a fő cél, és ezáltal igyekeznek kiváltani további élettani hatásokat. Technikái közé tartozik az akupunktúrás pontok kézzel történő kezelése elsősorban ujjakkal. Különböző masszázsfogások alkalmazása az izmokon és a meridiánokon, valamint mobilizációs – ízület kimozgató- technikák. Az akupunktúrás pontok, meridiánok, ingerlésével biztosítani lehet a meridiánok átjárhatóságát, serkenteni vagy korlátozni lehet a Qi áramlását, segíteni lehet a Qi kiegyensúlyozott elosztását a különböző szervekben, testrészekben. A masszázs során a serkentő, erősítő jang jellegű, valamint a lazító, nyugtató jin jellegű technikák kerülnek alkalmazásra, a szervezet felborult egyensúlyának a helyreállítására, és megerősítésére.

A kínai masszázs eredményesen alkalmazható kiegészítő kezelésként:

- mozgásszervi betegségeknél (lumbágó, isiász, ízületi gyulladás, kopás)
- emésztőrendszeri problémák kezelésére (puffadás, székrekedés)
- anyagcsere zavaroknál ( köszvény, elhízás, soványság)
- szív és érrendszeri betegségeknél (szívgyengeség, érelmeszesedés)
- krónikus fáradság és álmatlanság enyhítésére,
- fejfájás, migrén panaszoknál
- kimerültség, rossz stressztűrő képességnél
- de legalább ilyen fontos a megelőzésben is.

A masszázs ruhában történik. Laza felső ruházat, és melegítő nadrág szükséges hozzá. Akupunktúrás pontokon keresztül történik a test energiájának a harmonizálása. Kimozgatásokkal, dörzsölésekkel, gyúrásokkal kiegészítve. Ajánlott derékfájdalmakra, olyan gerinc problémákra, ahol az orvos szerint a műtéti beavatkozás még nem indokolt. Hatékonyan kezelhető a fejfájás, vagy egyéb mozgásszervi probléma is. Aki szeretne megszabadulni néhány kilótól, a masszázs segítségére lehet, az anyagcsere fokozásában. (Persze mint minden egyéb, ez is csak kiegészítő terápia! Nem helyettesíti a mozgást, a kiegyensúlyozott – szerény - helyes táplálkozást.)

 

Kínai meridián masszázs 60 perc
Fájdalom helye szerint 8.000
5+1 alkalmas bérlet 40.000

 

Hírek

Ajándék utalvány

Facebook